Joomla 4 - hvad er nyt i forhold til Joomla 3

Joomla 4 er snart på trapperne og det er tid til at kigge lidt på hvad den nye version har af fordele over den nuværende version.

For og fremmest er det værd at notere at Joomla 4 er en total ny version i Joomla CMS serien som nu bliver opgraderet til den nyeste teknologi for at fremtidssikre platformen og fortsætte Joomlas status som en af verdens mest brugte CMS systemer.

Joomla 4 - de 8 bedste opdateringer

01

Bootstrap 5 integration

Alle der arbejder med template design til forskellige platforme ved at Bootstrap er det mest populære framework der bruges som udgangspunkt for frontend udvikling og mobil først projekter på nettet. At Joomla projektet har valgt at inkludere Bootstrap 5 som standard viser at de tænker på hastighed og bruger oplevelsen først og fremmest.
02

Forbedret brugerflade UI

Man fornemmer virkelig at holdet bag Joomla 4 har gennemtænkt brugerflade designet og formået at gøre backenden noget nemmere at navigere i. For dem som kender Joomla 3 så vil den største forandring være at menuen har flyttet sig ned fra toppen af backend og ligger nu i siden. Selv om de fleste ikke forventer, at man arbejder med sit CMS på farten, så virker det som om at udviklerne har kigget lidt i bruger data og har erfaret, at fremtiden bliver mere mobil. Der er klart lavet forbedringer på mobil venligheden af backenden, så det nu er væsentligt nemmere at opdatere sin side fra mobilen. Men uanset om du er ny til Joomla eller erfaren bruger så vil den nye navigation gøre det nemmere at finde rundt i systemet.
03

Forbedret kode

Opdateret kode er naturligvis vigtigt på mange områder men Joomla teamet har forsøgt, at strømline og nytænke kerne strukturen for at forbedre hastigheder og naturligvis sikkerheden i systemet. Der er gjort meget for at overholde W3C standarder så alle komponenter i systemet benytter enkel og optimeret javascripts for at forbedre hastigheden samt implementere velorganiseret HTML code for at overskueliggøre evt. ændringer for frontend udviklere.
04

Forenklet installation

Joomla 4 introducere nok den nemmeste installationsproces til dato. Hvis du bruger en simpel webhost som one.com hvor der allerede er oprettet database for dig, så er det nu bare at uploade alle filerne til dit webhotel. Tilgå din url og gennemgå de 3 simple installations trin der er. Opret din bruger, indtast dine database informationer og trykke på installer. Done du har nu installeret Joomla 4! Men endnu nemmere er det at vælge en god webhost med C-panel og Softaculous, hvor du med et klik kan installere Joomla 4 når den udkommer.
05

Nye SEO features

SEO har i mange år været en yderst vigtig del af arbejdet med udvikle og drive et website. Selv om tidligere versioner allerede havde indbygget de væsentligste funktioner for at kunne forbedre SEO som: Schema markup, heading structure, metadata, 301 omdirigering

Udskriv